Legenda iubirii secrete a lui Vlad Tepes

Cine ar fi crezut ca inima de gheata a crudului voievod valah Vlad Tepes a fost cucerita? Katharina Siegel este numele femeii care a fost coplesita… cu multa tandrete de Vlad Tepes! Fiica a unui tesator sas din Corona – numele cetatii Brasovului din acele timpuri . Katarina si Vlad Tepes s-au cunoscut in 1455 in ajun de Craciun cand domnitorul, aflat in trecere prin Brasov, a vazut mai multe fete care se chinuiau sa traga o sanie grea care era plina cu provizii pentru soldati. Le-a ajutat pe fete si atunci s-a indragostit pe loc de cositele blonde si ochii albastri ai fetei.
Dragostea dintre Vlad Tepes si Katarina a dus la multe revolte. Tinerii care o doreau pe fata de sotie erau din familii instarite si nu vedeau cu ochi buni iubirea dintre cei doi considerata clandestina. Cronicile vremii scriu ca Vlad Tepes era foarte gelos si nu o data a lovit cu sabia in lucrurile din jur sau i-a amenintat pe cei care doreau sa o ia pe Katarina de sotie. Intr-unul dintre aceste accese de furie a fost ranit si un preot.
Vlad Tepes era cunoscut ca un mare cuceritor, dar niciodata nu s-a logodit cu fetele cu care avea aventuri. Avea grija sa le casatoreasca cu apropiati de-ai sai pentru a le avea mereu aproape. Katarina a fost insa marea sa iubire si era in stare sa faca moarte de om pentru ea. Desi nu s-au casatorit niciodata, Vlad si Katharina au avut cinci copii. Femeile vremii nu au vazut cu ochi buni relatia dintre domnitor si Katarina. Nevestele negustorilor din cetate au atacat casa in care se afla fata, au batut-o, i-au taiat parul si au dus-o la stalpul infamiei din Piata Sfatului. Cand a auzit de grozavie Vlad Tepes a amenintat ca va da foc Brasovului. Pana la urma a reusit sa o elibereze prin negociere